Nieuwe look voor Google Play

Zoals al even rond gonsde op diverse websites is Google Play voorzien van een nieuwe look and feel. Google heeft zijn applicatiewinkel dusdanig verbouwt dat het gebruiksgemak en overzichtelijkheid op zowel smartphone als tablet weer wat beter moet zijn. Nieuwe functies zijn er eigenlijk niet.

Klik voor groot

Het nieuwe design focust zich op grotere afbeeldingen en gegroepeerde content. Ook is er een nieuw uiterlijk bij de aanbevolen apps, die daarmee prominenter in beeld verschijnen. Google rolt de nieuwe Play-winkel de komende weken uit aan alle gebruikers die Android 2.2 (Froyo) of hoger hebben geïnstalleerd, zo schrijft het op het officiële Android-blog.

Klik voor groot

BB Q10 deze maand uit

De BlackBerry Q10, de eerste BlackBerry draaiend op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry10 mét een fysiek toetsenbord, ligt nog deze maand in de winkel. Dat zal in eerste instantie in Blackberry's thuisland Canada zijn, waar het toestel vanaf 23 april in combinatie met een abonnement kan worden voorbesteld, zo meldt Ars Technica.

De Q10 is qua specificaties de tegenhanger van de eerder dit jaar uitgebrachte BlackBerry Z10 en heeft en dual-core 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon-chipset, 2 GB aan RAM , 16GB opslagruimte en een 8 megapixel camera aan boord. De terugkeer van BlackBerry's traditionele fysieke toetsenbord gaat bij de Q10 ten koste van de schermgrootte: 3.1 inch ten opzichte van de 4.1 inch van de Z10. Iets wat geen gevolgen heeft voor het aantal beschikbare apps, aldus BlackBerry.

VMware doet patch-beheer de deur uit

Virtualisatiebedrijf VMware verkoopt na enkele jaren zijn patch-beheer, zo meldt The Register. VMware kocht in 2011 patch management-verkoper Shavlik Technologies na een eerdere partnerschap op, maar verkoopt het onderdeel nu door aan beveiligingsspecialist LANDesk Software, een spinout van Intel. Onderdeel van de deal is een samenwerking tussen beide bedrijven.