Nieuwe MegaUpload in de kiem gesmoord

MegaUpload heeft zijn tweede leven nog niet kunnen starten of het nieuwe bloemetje van Kim Dotcom is al in de knop gebroken. De regering van Gabon wil er niks mee te maken hebben en dat is voor de oprichter van de opslagdienst een zware tegenvaller. Gabon heeft namelijk de web-extensie .ga dat door Dotcom zou worden gebruikt voor zijn nieuwe dienst me.ga. Door de dienst vanuit Gabon aan te bieden dacht Dotcom uti de handen van de Amerikaanse justitie te kunnen blijven. Maar de Gabonese minister van Communicatie heeft het domein www.me.ga laten bevriezen, meldt Phys.org. “Wij zullen niet dienen als platform of beschermingsschild voor daden als schending van het copyright en willen niet gebruikt worden door gewetenloze lieden", zei minister Louembe.

Meer smartphones dan laptops aan wifi-netwerken

Smartphones maken voor het eerst meer gebruik van openbare wifi-netwerken dan laptops. Twee op de vijf apparaten die wifi gebruiken zijn smartphones, 39 procent zijn notebooks.

Dat schrijft The Register op basis van cijfers van de Wireless Broadband Alliance. Het is voor het eerst dat de smartphones de notebooks voorbijstreven op dit gebied, maar wel duidelijk verklaarbaar omdat de (vrijwel) altijd aanstaande smartphones automatisch zoeken naar wifi-netwerken waar de laptop eerst moet worden aangezet.

Kyocera zorgt voor 'echte' knoppen op touchscreen

Kyocera, naast printermaker ook beeldschermfabrikant, heeft een touchscreen ontworpen waarbij het typen op het virtuele toetsenbord het gevoel geeft of je werkelijk de toetsen indrukt. Het scherm geeft een trilling waarbij het lijkt alsof het aanraakpunt wordt ingedrukt en razendsnel weer terugveert. Daardoor geeft het de indruk alsof er een echte toets wordt aangeraakt. De technologie is gedemonstreerd op de Digital Contents Expo in Tokyo, schrijft RocketNews24. Kyocera denkt dat de nieuwe touchscreens in zeker twee miljard apparaten worden gebouwd tegen het jaar 2017, zowel in smartphones en tablets als in spelconsoles, medische apparaten en auto's.