Nokia geeft ook gebruik nepfoto's toe

De verontwaardiging was groot toen vorige week beelden uit de reclame van Nokia's nieuwe Lumia 920 nep bleken. Nu geeft het bedrijf toe dat ander gebruikt beeldmateriaal bij de marketingcampagne ook gesimuleerd is. Nokia biedt daarom opnieuw zijn excuses aan, schrijft The Wall Street Journal. Er is nooit de intentie geweest om gebruikers te misleiden, laat de smartphone-maker aan de krant weten.

Vorige week moest Nokia diep door het stof voor de neppe reclamespot die de mogelijkheden van beeldstabilisatie van Nokia's PureView-technologie moest demonstreren. De beelden zijn opgenomen met een professionele camera vanuit een rijdende bestelbus, niet met een Lumia met PureView vanaf de fiets. Nokia gaf uiteindelijk zelf toe dat het spotje 'verwarrend' is en dat een disclaimer niet had mogen ontbreken.

Browserkeuze ook in Windows 8

Het voor bedrijven en developers al beschikbare Windows 8 heeft een update gekregen waarmee Microsoft het Europese browserkeuzescherm weer invoert. Het door de Europese Commissie verplichte meerkeuzescherm, als alternatief voor het geïntegreerde Internet Explorer, ontbrak in Windows 8.

Via een update wordt browserkeuze mogelijk: Klik voor groot

Via: WebSonic.nl

Dat nieuwe besturingssysteem komt op 26 oktober uit voor consumenten, en is dan ook voorgeïnstalleerd verkrijgbaar op nieuwe pc's. Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft antitrustcommissaris Joaquín Almunia persoonlijk toegezegd dat zijn bedrijf zal gehoorzamen wat betreft de uitkomst van het lopende EC-onderzoek.

Nieuwe lichtgolf-techniek voor optische chips ontdekt

Een internationaal team, onder leiding van onderzoekers van universiteit Harvard, heeft een nieuwe techniek gevonden waarbij een lichtgolf dusdanig streng gecontroleerd kan worden dat er geen signaalverlies optreedt bij on-chip communicatie in optische apparatuur. Zonder deze zogeheten 'diffractie' zou in de toekomst mogelijk ook een volgende generatie krachtigere microprocessors kunnen worden gerealiseerd.

De onderzoekers geven het nieuwe lichtfenomeen in een online gepubliceerd artikel de technische term ' needle beam' mee. Zij vermoedden dat het een grote stapvoorwaarts is in de strijd tegen signaalverlies, wat tot op heden altijd een fundamenteel probleem is gebleken bij optische signaalverbindingen.