Domeinnamen bloedbad opgekocht

Grote verontwaardiging bij de makers van website Domain Name Wire. Zij maken melding van verschillende personen die een slaatje proberen te slaan uit het bloedbad op de Amerikaanse basisschool Sandy Hook in Newtown, Connecticut. Dat proberen zij door middel van het opkopen van domeinnamen gerelateerd aan het drama.

De site geeft zes voorbeelden van domeinregistraties. Daaronder SandyHookMassacre, SandyHookMovie.com, en SandyHookShooting.com die allemaal zijn opgeëist en te koop worden aangeboden voor honderden dollars. Het opkopen van domeinnamen omtrent grote gebeurtenis is volgens de site een trend die al langer loopt.

Dieven stelen grote partij laptops

In het Noord-Hollandse Loosdrecht is in de nacht van 11 op 12 december een omvangrijke partij laptops gestolen bij de winkel Laptops4all. Volgens Dutch IT Channel gaat het om 300 tot 400 laptops die zijn meegenomen. Daaronder in ieder geval 200 stuks van de HP Compaq NC6400 (met AZERTY keyboards), aldus de winkel die iedereen vraagt om informatie of melding van het aanbieden van de laptops.

Ook in Utrecht een computerdiefstal. Deze kon echter worden teruggevonden omdat de dief (of koper) na twee weken online kwam. De eigenaar had op zijn gestolen MacBook tracking-software geïnstalleerd en schakelde de politie in. Deze kon de laptop traceren en de verdachte aanhouden aangezien deze toestemming gaf een kijkje in huis te nemen.

'Nokia verliest koppositie mobieltjesverkoop'

Volgens marktonderzoeker iSuppli gaat Nokia dit jaar voor het eerst sinds 1998 zijn koppositie op de mobieltjesmarkt uit handen geven. De voorspelling is dat het marktaandeel van Nokia daalt van 30 naar 24 procent en dat van Samsung stijgt van 24 naar 29 procent. De wereldwijde smartphoneleveringen zouden daarnaast met 35,5 procent gestegen zijn in 2012.

Samsung is al langer smarthphone-koning, maar zou volgens deze analyse ook de gehele mobiele markt gaat domineren. Qua smartphones staat Samsung volgens iSupply aan het einde van dit jaar op 28 procent, voor Apple (20 procent) en Nokia, dat net als HTC 5 procent marktaandeel krijgt.