RapidShare gaat niet-betalende gebruikers limiteren in het delen van content. In de loop van deze maand komt een grens van 1 GB per dag per persoon aan uitgaand verkeer, terwijl betalende gebruikers tot 30 GB mogen gaan. Volgens TorrentFreak wil RapidShare hiermee “notoire copyrightschenders" de pas afsnijden.

Het is de meest drastische maatregel van het bedrijf tot nu toe in zijn gevecht tegen het misbruik van de cloudopslagdienst, dat zich eerder ziet als een concurrent van Dropbox dan van MegaUpload. Met het beperken van het uitgaande verkeer op accounts denkt RapidShare het delen van content met een breed publiek vrijwel onmogelijk te maken. Er staan geen limieten op het verkeer dat wordt genereerd binnen een selecte groep, zolang de bestanden maar niet geopenbaard zijn aan het grote publiek. De verkeerslimieten gaan op 27 november in.

Creditcard met beeldscherm en toetsenbord

MasterCard komt met een creditcard waarop een lcd-schermpje en een toetsenbordje zijn ingebouwd. De eerste kaarten komen in Singapore beschikbaar, waarna gedurende het komende jaar een verdere verspreiding zal zijn, in eerste instantie in Azië. De kaart moet een einde maken aan het meedragen van een kaartlezer waarmee onder meer internettransacties worden beveiligd. Via het toetsenbord kunnen pincodes worden ingevoerd, terwijl op de display de authenticatiecode wordt teruggemeld.

Wikipedia krijgt HTML5-videospeler

Wikipedia krijgt een videospeler gebaseerd op HTML5. Daardoor wordt het makkelijker om video's toe te voegen aan artikelen. Wikipedia is al sinds 2008 bezig om te bezien hoe video kan worden gebruikt om de artikelen te ondersteunen, maar kwam tot nu toe niet tot een goede oplossing, schrijft GigaOm. Ten eerste moest de inrichting van de infrastructuur geregeld worden, dat door Wikipedia niet wordt uitbesteed maar in eigen beheer wordt gedaan.

Daarnaast werkt Wikipeda met open codecs en standaarden, wat de keuze tot nu toe redelijk beperkt maakte. In 2010 schakelde Wikipedia over op WebM, wat al een verbetering was doordat dat ondersteund wordt door Firefox, Chrome en Opera. Met de toevoeging van videobewerkingssoftware van Kaltura moeten HTML5-video's nu ook online te bewerken zijn, en ook te updaten, zoals dat ook gebeurt met dde tekstuele content.