DOS terug op de Raspberry Pi

The Inquirer maakt melding van een DOS-emulator op de Raspberry Pi. De emulator maakt het draaien van aloude DOS-programma's en spellen mogelijk op de minicomputer. De bouwer ervan, programmeur Patrick Alto (Homebrew Coder Pate) bracht eerder emulatoren voor Android en Nintendo DS uit.

De geëmuleerde processor is vergelijkbaar met een 80486-cpu, heeft ondersteuning voor Super VGA-graphics, een soundblaster 2.0 audiokaart en combinatie van vergt 640 KB low memory, 4MB EMS-memory en 16 MB aan XMS-memory. Perfect voor het spelen van oude klassiekers als Doom en Duke Nukem 3D en Theme Park. Liefhebbers kunnen de emulator downloaden uit de Pi Store.

Samen Chrome delen

Google heeft een nieuwe stabiele versie van de Chrome-browser uitgebracht voor Windows, Mac, Linux en natuurlijk Chrome OS. De opvallendste aanpassing is de verbeterde spellingscontrole die de browser bij webformulieren en tekstvelden uitvoert. Gebruikers kunnen eigen woorden toevoegen aan de browser, deze onthouden en synchroniseren op andere apparaten.

Ook kunnen er op de Windows-versie meerdere gebruikers worden ingesteld, waarmee iedereen zijn eigen bladwijzers, thema's en instellingen krijgt te zien. Daarbij kan iedere gebruiker ook een eigen snelkoppeling maken. Tot slot is ook het browsen weer wat versneld dankzij asynchrone DNS-resolving. Google Chrome laadt sinds vorig jaar al webpagina's ('prefetching') terwijl gebruikers de url nog typen.

Gerichte Facebook-ads

Facebook ontpopt zich verder als reclamemachine. Het sociale netwerk breidt zijn gerichte advertentieplatform Facebook Exchange uit. Waar gebruikers eerst alleen in de rechter zijbalk konden worden benaderd door bedrijven, wordt deze gerichte reclame uitgebreid naar de newsfeed, schrijft persbureau Reuters. Het gaan in eerste instantie om een test, die de komende weken verder wordt uitgebreid.

Facebook Exchange houdt bij welke zoektermen iemand gebruikt en welke aankopen worden gedaan elders op het web. Daar worden op Facebook dan weer nieuwe gerichte reclames aan gekoppeld. Volgens het persbureau haalt het bedrijf inmiddels zo'n 84 procent van zijn omzet uit advertenties.