[index date=20130409149]Rechter beboet zichzelf[/index]

Een Amerikaanse rechter heeft zichzelf een boete opgelegd nadat zijn smartphone afging in de rechtszaal. Rechter Raymond Voet had daarvoor juist zelf het strikte beleid ingevoerd om geen mobiele apparaten toe te staan in de rechtszaal, op last van een boete van 25 dollar, schrijft de lokale krant Sentinel Standard.

Volgens Voet is de rechtszaal een speciale plek in de gemeenschap en kan het niet zo zijn dat mobiele telefoons hierin een afleiding vormen. De rechter had net een nieuwe BlackBerry met touchbesturing aangeschaft en tikte deze per ongeluk aan. Vanwege zijn onervarenheid met het toestel duurde het ook nog even voordat hij het gestarte gesprek kon beëindigen, schrijft de krant.

[index date=20130409149]Mozilla bouwt Skype-kloon[/index]

Mozilla Labs presenteert de alpha-versie van Towtruck, een nieuw project voor webdevelopers om samen te werken via de webbrowser, meldt The Inquirer. De software, geschreven in HTML 5 en Javascript, maakt collaboration mogelijk in de browser. Daarbij moeten webdevelopers net als bij Skype realtime spraak- en chattools kunnen gebruiken om met elkaar te communiceren.

Towtruck is simpel toe te voegen aan het website, schrijft Mozilla in een statement. “Wanneer een gebruiker vervolgens op jouw website komt, kunnen zij de Towtruck-tool activeren en een url naar naar een vriend sturen voor het gezamenlijke werken aan de website. Via Github Live Chat laat Mozilla weten dat het hierbij (mobiele) versies voor Firefox en Chrome gaat maken.

[index date=201304161410]Vodafone schrapt banen[/index]

Vodafone Duitsland moet 500 werknemers ontslaan. Dat heeft de telecomprovider bevestigd tegenover persbureau Reuters. De ontslagen zullen geleidelijk vallen als onderdeel van een tweejarenplan, meldt een woordvoerder van Vodafone aan het persbureau.

De Duitse tak van Vodafone verplaatst volgens dat plan een deel van zijn werkzaamheden naar Roemenië en India. Daarnaast gaan de startsalarissen bij het bedrijf aanzienlijk omlaag. Dat zal vooral de afdelingen netwerktechnologie en klantenservice betreffen.

Volgens Reuters lijdt Vodafone Duitsland onder de smartphone-aanbiedingen die concurrent T-Mobile op de markt brengt en voelt het de gevolgen van het dalende bedrag dat operators elkaar mogen rekenen voor het afwikkelen van een gesprek. Een maatregel die ook de Nederlandse telco's flink omzet kost.