Samsung wordt "snel" aangeklaagd

Het Europese antitrustonderzoek naar de patentmachtsmisbruik van Samsung nadert zijn climax. Dat stelt Eurocommissaris van Mededinging Almunia in een reactie tegenover Reuters. Het draait om het antitrust-onderzoek naar Samsung marktbederving door het inzetten van standaardessentiële patenten in rechtszaken tegen Apple.

Volgens Almunia komt de Europese waakhond “snel" met een zogenaamd 'statement of objections' feitelijk een soort aanklacht. Ondanks navraag bij de Commissie van Webwereld kan er geen enkele indicatie aan toegevoegd worden wanneer dat “snel" precies is. Samsung kan zich hierna nog tegen de aanklacht verdedigen waarna de EC tot een oordeel zal komen.

Momenteel loopt ook nog de antitrustzaak tegen Google's Motorola wegens patentmachtspraktijken in Europa. Zowel Samsung als Googlerola liggen ook onder vuur in de VS.

Oracle koopt succesvol cloudplatform

Techgigant Oracle koopt voor een miljoenenbedrag Eloqua, een bedrijf dat cloudsoftware maakt waarmee andere bedrijven hun B2B-marketing kunnen monitoren. Volgens Market Wire gaat er een bedrag 871 miljoen dollar in aandelen gepaard met de overname.

Eloqua kent meer dan 1200 organisaties uit verschillende industrieën die hun software gebruiken. Daaronder grote spelers zoals Google, Dell, Cisco, Comcast en bijvoorbeeld ook professionele sportclubs zoals de NBA-basketballers van Miami Heat en Sacramento Kings. Volgens Oracle moet het overgenomen bedrijf het middelpunt gaan vormen van de Oracle Marketing Cloud.

WhatsApp tijdelijk gratis op de iPhone

WhatsApp vraagt tijdelijk geen geld voor de installatie van berichtenapplicatie op de iPhone, dat schrijft The Next Web. Aangezien het versturen van berichten WhatsApp ook geen geld oplevert, verdient het bedrijf momenteel even niets aan zijn dienst op Apple's smartphone.

Volgens het techblog ligt de concurrentie overal op de loer deze kerstdagen. Veel mensen schaffen een iPhone aan en hebben dan keuze uit veel meer gratis berichtendiensten. WhatsApp was eerder dit jaar ook al even gratis. Op Android is dat alleen het eerste jaar het geval, daarna betaalt men 99 dollarcent per jaar.