Maleisië goes Google

Schoolkinderen in Maleisië krijgen Chromebooks en gaan werken met Google Apps. Dat heeft het ministerie van Onderwijs besloten als onderdeel van een nationaal onderwijsplan dat het web meer moet integreren in het onderwijs. Eerder koos ook de Filipijnen voor het gebruik van Google's Apps for Education.

De laptops draaiend op het webbesturingssysteem Chrome OS zijn bijzonder populair bij onderwijsinstellingen, zo meldt Engadget. Voor de scholen hoeft er geen softwareonderhoud worden gepleegd, scholieren en studenten hebben overal toegang tot Google Apps, dat gratis is. Volgens Google zelf hebben wereldwijd al 3000 scholen de Chromebook in gebruik.

Schadevergoeding HP blijf uit

Het gevecht tussen HP en Oracle over Intel Itanium blijft voorlopig onbeslist. HP eist een schadevergoeding van Oracle aangezien dat bedrijf stopte met de ondersteuning van zijn Itanium-serverplatform, en won de eerste slag in 2012. Nu wil HP wil circa 4 miljard dollar zien, zo meldt InfoWorld .

Door juridisch gestuntel, Orcale voerde bewijsmateriaal te laat in en ging toen dat afgewezen werd hier tegen in beroep, is de eerstvolgende zitting tussen de advocaten van oude zakenpartners uitgesteld naar 10 mei. De overstap van HP-ceo Mark Hurd naar Oracle in 2010 zette de relatie tussen beide bedrijven eerder op scherp.

Android krijgt fullscreen Chrome

De nieuwe versie (27) van Chrome voegt fullscreen-browsen toe aan Android, zo blijkt uit de vandaag beschikbaar gekomen bèta in Google Play. Daardoor blijft bij het scrollen over je geringe smartphonescherm de adresbalk niet langer vaststaan, maar blijft deze staan aan de top van een webpagina.

Google versimpelt ook zijn zoekmachine op Android door zoektermen zichtbaar te maken in Chome's omnibox, zo schrijft Ars Technica. Ander handige extra's, zoals het kunnen opvragen van de tab historie op een tablet, maken eveneens hun opwachting met Chrome 27 op Android.