Mobiele verkeer last van sneeuw

De sneeuwval van vanochtend kan op veel plaatsen invloed hebben op het mobiele verkeer. Volgens de woordvoering van Vodafone is er geen sprake van een storing maar kan het voorkomen dat het signaal tussen zendmasten tijdelijk wordt onderbroken door de sneeuw, meldt het RTL Nieuws.

Gevolg is dat het mobiele netwerk minder stabiel is op sommige plaatsen. Daardoor kan het meerdere pogingen kosten om verbinding te krijgen. Op de websites AlleStoringen.nl en Storingsoverzicht.nl worden vooralsnog geen grote problemen gemeld.

Kroes: 100 miljoen voor tech start-ups

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft op techconferentie LeWeb in Parijs aangekondigd dat zij 100 miljoen euro vrijmaakt voor het stimuleren van tech-ondernemerschap. Het klimaat voor start-ups moet met dat bedrag aantrekkelijker worden gemaakt, schrijft Datanews. Er moet volgens Kroes een digitale en grenzeloze markt gecreëerd worden.

Waar precies in wordt geïnvesteerd blijft onvermeld. Toch is duidelijk dat het geld naar de ICT-sector gaat. “De ICT-sector is een een lichtend voorbeeld. Hij geeft ons hoop en moet dus ondersteund worden. We moeten een netwerk van tech-ondernemers opbouwen, en een digitaal ecosysteem creëren binnen de Unie", aldus de Eurocommissaris voor Digitale Agenda.

'Windows 8: kerstcadeau voor iemand die je haat'

Microsoft integreert met Windows 8 de tablet en de standaard Windows desktop op de meeste ongemakkelijke en inconsequente manier denkbaar. Dat stelt MIT-professor Philip Greenspun, tevens een bekende internetondernemer en blogger. In een bijzonder kritische review met de nodige harde grappen laat Greenspun geen spaan heel van Windows 8.

Hij snapt dan ook niet dat Microsoft jarenlang Android en iOS heeft kunnen bestuderen, maar nog steeds geen goed werkende functies voor een besturingssysteem van tablets heeft ontdekt. Volgens Greenspun is de BlackBerry Playbook het laatste product wat het dusdanig verward heeft. De conclusie: Windows 8 is het cadeautje voor iemand die je haat.