Surface Pro komt eraan

Microsoft breidt het aantal landen waarin het zijn Surface Pro-tablet op de markt brengt gigantisch uit. Voor het einde van volgende maand komt de Surface, nu alleen te koop in Amerika, Canada en China, beschikbaar in nog eens 19 landen. Daaronder ook Nederland, schrijft Microsoft op zijn Surface-blog.

De Surface Pro doet het tot nog toe beter dan kleine broertje Surface RT, waarmee het een eerste tabletduo van Microsoft vormt. Volgens de laatste cijfers heeft Microsoft al 1,5 miljoen tablets verkocht. De Nederlandse prijs van de Pro komt waarschijnlijk in de buurt van die in Duitsland (899 euro) te liggen. Later dit jaar volgen meer kleinere Windows 8-tablets, zo bevestigde de vertrekkende CFO Peter Klein vrijdag.

BitTorrent Synctool is daar

Het al eerder aangekondigde BitTorrent Sync is als alpha-versie beschikbaar om te downloaden, meldt Ars Technica. Sync is een tool die met behulp van p2p-technologie persoonlijke bestanden kan synchroniseren tussen verschillende computers en apparaten. Bijvoorbeeld als remote back-up van grote mappen of persoonlijke media.

BitTorrent wil van Sync een dienst maken die bestanden tussen verschillende apparaten kan delen zonder cloud caching. Daarbij moet de dienst zo toegankelijk mogelijk worden. Gebruikers hoeven vooraf geen account op te zetten, maar krijgen een 21-byte sleutel.

Miljoenen voor 3D-printing

3D-printservice en community Shapeways heeft 30 miljoen dollar van investeerders gekregen. Dat moet de 3D-printermaker een boost geven bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Shapeways is nu al online de plek waar designers hun ideeën bij 3D-printing kunnen uploaden en verkopen.

Daar hebben volgens AllthingsD 10.000 mensen al 1.000.000 designs verkocht aan 150.000 klanten. Shapeways print zijn ontwerpen onder meer uit in Eindhoven, waar het een fabriek heeft. Het bedrijf biedt printproducten in verschillende plastics, zoals nylon en ABS, roestvrij staal, glas, zilver en zelfs keramiek.