TMG heeft nog vertrouwen in Hyves

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft ondanks het financiële verlies en het teruglopen ledenaantal nog altijd vertrouwen in een goede toekomst voor Hyves, schrijft Nu.nl. Het sociale netwerk, dat de afgelopen jaren volledig is overlopen door concurrenten als Facebook, heeft volgens TMG-topman Herman van Campenhout nog steeds “een belangrijke doelgroep". Welke dat is wil Van Campenhout niet zeggen. TMG, dat eind 2011 Hyves voor 53 miljoen kocht, verwacht door een aantal ingrepen een beter komend halfjaar te draaien.

Oracle schikt met beurswaakhond na verdachte transacties

Oracle betaalt 2 miljoen dollar in een schikking met beurswaakhond SEC. Aanleiding zijn misstanden bij de Indiase tak van Oracle. Daar hebben werknemers zonder autorisatie fondsen opgericht waarmee transacties zijn gedaan met lokale verkopers. Alleen hadden sommige van die verkopers niet eens banden met de softwaregigant. Oracle had zijn organisatie beter onder controle moeten houden en dit kunnen voorkomen, aldus het SEC.

De verdachte Indiase transacties werden gedaan tussen 2005 en 2007, maar verschenen nooit officieel in de boeken van Oracle. Dat maakt illegale transacties goed mogelijk volgens de beurswaakhond. Oracle heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek en heeft de bewuste werknemers inmiddels ontslagen.

Lenovo denkt Microsoft-hardware te kunnen verslaan

CEO Yang Yuanging van Lenovo maakt zich geen enkele zorgen om de toetreding van Microsoft als hardwaremaker. Ook de prijs van de binnenkort verschijnende Surface-tablets levert de pc-producent geen extra hoofdbrekens op. “Zij zijn sterk in software, maar ik geloof niet dat ze betere hardware kunnen maken dan Lenovo", aldus Yuanging op een conferentie in Beijing.

De CEO liet desondanks weten dat Lenovo niet blij is met de hardwareplannen van Microsoft, schrijft de IDG News Service. Eerder haalde voorzitter Wang van Acer, een andere hardwarepartner van Microsoft, al eens uit naar de koerswijziging, die hij een “gigantische negatieve invloed op het ecosysteem" vond hebben. Net als Lenovo lijkt Acer inmiddels ook gewend aan het idee van concurreren met partner Microsoft.

Slechts een procent VS heeft nog een BlackBerry

Uit een studie van advertentiebedrijf Chitika blijkt dat het Amerikaanse marktaandeel van Blackberrymaker RIM afgelopen maand is gekrompen tot slechts één procent. Hoewel nog altijd miljoenen mensen in de Verenigde Staten de ooit razend populaire Blackberry gebruiken, hebben concurrenten als Apples iPhone en Samsungs Galaxy S de Blackberry tot een figurant gemaakt in de smartphonemarkt. Volgens de analisten van Chitika is de kans groot dat de neerwaartse spiraal zich nog verder zal doorzetten voor RIM.