Oracle is niet beter dan IBM

Oracle mag niet meer zeggen dat zijn Exadata-servers 20 keer sneller zijn dan een vergelijkbaar product van IBM. De Amerikaanse reclamecommissie National Advertising Division (NAD) heeft het softwarebedrijf op de vingers getikt na klachten van concurrent IBM. Oracle kon de claim dat Exadata 20 keer sneller is dan IBM's Power Systems niet hard maken. Volgens de Exadata-producent was een 'groot Europees bedrijf' overgestapt van Power Systems naar Exadata omdat een onderzoek van dat bedrijf had aangetoond dat Exadata 20 keer sneller was. De NAD vond die onderbouwing te mager om deze claim in de advertenties te voeren. Oracle zegt de online advertentie in te zullen trekken.

Twitter belooft gebruikers oude tweets

Twitter-ceo Dick Costolo belooft dat oude tweets ooit voor gebruikers toegankelijk zijn. De microblogdienst gaat een tool uitbrengen waardoor oude tweets zijn te downloaden. Momenteel kunnen Tweeps maar een beperkte periode terugkijken naar oude tweets. De ceo zegt dat Twitter aan deze tool werkt, maar er is nog niets bekend over wanneer deze het levenslicht moet gaan zien.

SAP verwacht recordwinst in 2012

Databaseproducent SAP heeft zijn beste tweede kwartaal ooit gehad en een omzet van 3,9 miljard euro gedraaid. De softwaregigant verwacht in 2012 een totale winst van meer dan 5 miljard euro te boeken. Dankzij successen in cloudtechnologie, de mobiele industrie en het platform HANA steeg de omzet met 18 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Volgens SAP zijn er het afgelopen kwartaal 2000 nieuwe klanten bijgekomen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf doet het volgens SAP-ceo Bill McDermott in Europa 'twee keer beter dat de dichtstbijzijnde concurrent'.

Populariteit mainframes zorgt voor meer winsten

Mainframes zijn nog lang niet dood. Oerleverancier Unisys heeft er zelfs afgelopen kwartaal winst door gemaakt, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu een netto inkomen van 46,6 miljoen dollar, versus een verlies van 11,6 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar. Unisys zag de verkoop van zijn ClearPath-mainframes flink groeien. Daarbij is niet alleen de afzet van die zware servers zelf toegenomen, maar ook van de software daarvoor.

De verantwoordelijke divisie heeft met 105 miljoen dollar omzet een groei van 12 procent geboekt, wat Unisys zelf nog neerzet als 23 procent groei uitgaande van gelijk gebleven wisselkoersen. De organische groei is dus bijna een kwart geweest, maar is door koersfluctuaties uitgekomen op lagere inkomsten in dollars. Ondertussen is het bedrijf nog altijd flink groter in dienstverlening: daar boekt het 815,7 miljoen dollar omzet.

iOS-topman spreekt op Black Hat

Niet alleen is Apple dit jaar officieel aanwezig op hackersbijeenkomst Black Hat. De iPhone-maker heeft zelfs de verantwoordelijke topmanager voor iOS-security naar voren geschoven om een presentatie te geven aan de hackers en security-experts die zich deze week verzamelen in Las Vegas. Dallas De Atley, hoofd van het platformsecurity-team bij Apple, vertelt morgen op Black Hat over het iOS-ontwerp waarbij security volgens de maker voorop staat.

Ondanks dat ontwerpbeginsel is iOS al herhaaldelijk gekraakt, zodat er andere software op valt te installeren. Dit zogeheten jailbreaken wordt door Apple wel actief bestreden met telkens weer updates voor zijn mobiele besturingssysteem. Nieuwe jailbreaks worden vaak onthuld op bijeenkomsten zoals Black Hat. Apple heeft vier jaar terug nog plots deelname van zijn security-ingenieurs aan een discussie op die bekende beveiligingsconferentie geschrapt.