Microsoft kondigt Windows Phone 7.8 aan

De al langer aangekondigde update voor gebruikers van Windows Phone 7 naar de nieuwe interface komt ergens begin volgend jaar. Volgens Microsoft krijgen tegen die tijd "zoveel mogelijk" WP7-toestellen een update naar tussenversie 7.8, zo schrijft het bedrijf op zijn blog. Daarmee komen de nodige Windows Phone 8-functies alsnog naar de eerste gebruikers van Windows Phone.

Een volledige update naar Windows Phone 8 is technisch niet mogelijk. Dat mobiele besturingssysteem is onlangs door Redmond geïntroduceerd en doet het goed, volgens CEO Steve Ballmer. Hij spreekt van een verviervoudiging van de verkoop van Windows Phone vergeleken met vorig jaar, maar geeft wederom geen exacte aantallen of periodes.

YouTube krijgt Nederlandse ondertiteling

De functie waarmee automatische ondertiteling kan worden getoond bij YouTube-video's wordt uitgebreid met de Nederlandse taal. In totaal hebben 200 miljoen video's op het videokanaal al ondertiteling - zowel automatisch als handmatig - toegevoegd.

De ondertitelingen zijn vooral bedoeld voor doven en slechthorenden. Ook is het geen publiek geheim dat er bij automatisch vertalen de nodige fouten zitten in de ondertiteling. Toch moet de tool de weg plaveien voor handmatige correctie, waardoor uiteindelijk veel video's correcte ondertiteling krijgen.

Google koopt platform voor supermarkten

Google heeft het Amerikaanse bedrijf Incentive Targeting overgenomen. Het bedrijf levert sinds 2007 Software-as-a-Service (SaaS) platforms voor promotiecampagnes en kortingsbonnen van met name supermarkten.

Met behulp van die service kunnen campagnes worden gekoppeld aan informatie die met point-of-sale kassasystemen zijn verzameld. Het is nog niet duidelijk wat de verdere plannen van Google zijn met de Incentive Targeting. Ook is niet bekend gemaakt wat de overname heeft gekost.