Microsoft heeft inmiddels meer dan 50.000 apps in zijn Windows Store, zo heeft MetroStore Scanner gemeten. Die grens is dus in vijf maanden bereikt. Venture Beat concludeert daarmee dat het ecosysteem in een gezonde staat verkeert en ziet nieuwe kansen voor Microsoft nu het volgende week aanwezig is op de Game Developers Conference in San Francisco.

Volgens de cijfers van MetroStore Scanner is maart een nieuwe opleving voor de applicatiewinkel voor Windows. Sinds de introductie op 24 november ging het aantal nieuwe apps per maand alleen maar omlaag en haalden de updates van bestaande apps het aantal nieuwe apps bijna in gezien de absolute getallen.

Einde van 35-dollar tablet Aakash nabij

Het einde van de jarenlang gehypte goedkope Android-tablet Aakash lijkt nabij. De Indiase overheid denkt erover het project te beëindigen. De bedoeling was dat 50 miljoen studenten in het land de beschikking zouden krijgen over de tablet, die 35 dollar zou gaan kosten, maar sinds de start in 2011 is de uitrol ervan meerdere malen uitgesteld. De overheid is nu bezig met een evaluatie en de toekomst van de Aakash ziet er niet zonnig uit, meldt de Times of India.

Volgens het ministerie, dat het project even op pauze heeft gezet, is de noodzaak voor de tablet niet meer aanwezig, omdat er inmiddels al goedkope tablets op de markt zijn verschenen. De evaluatie wordt nu gedaan naar de resultaten van de eerste order van 100.000 stuks bij leverancier Datawind en gaat vooraf aan de geplande megatender voor de productie van 50 miljoen tablets. De vraag is nu of die megabesteding moet doorgaan en het feit dat Datawind tot nu toe slechts 20.000 van de bestelde 100.000 tablets heeft uitgeleverd, helpt daar niet bij. De Indiase overheid wil het geld liever besteden aan het aanleggen van de aansluitingen van scholen en universiteiten op snel internet.

'Google Glass verbieden in auto'

West-Virginia wil het dragen van Google Glass tijdens het autorijden verbieden. Het verbod moet gelden voor alle op het hoofd gedragen beeldschermen. Daarmee moet Google Glass in hetzelfde rijtje vallen als bijvoorbeeld het telefoneren in de auto. Volgens Tech Crunch volgt het verbod op de resultaten van een hands-on van CNet en heeft de schrijver van het CNet-artikel hierover contact gehad met de Republikeinse politicus Gary Howell, die het wetsvoorstel vervolgens schrijft. Daarin staat nu behalve een verbod op sms'sen en telefoneren nu ook een verbod op “het gebruik van een draagbare computer met een op het hoofd draagbaar beeldscherm".