'Apple kopieert design van klassieke Zwitserse klok'

Het nationale spoorwegbedrijf van Zwitserland beschuldigt Apple van het kopiëren van het uiterlijk van zijn klassieke stationsklok. Apple gebruikt het design als icoon voor zijn klok-functie binnen het nieuwe besturingssysteem iOS 6 op de iPad. De SBB zegt dat het de enige eigenaar van het ontwerp is en dat er nooit om toestemming is gevraagd.

Woordvoerder Christian Ginsig van de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) voelt zich gevleid dat Apple het klassieke design heeft gebruikt, maar vindt wel dat daar een vergoeding tegenover moet staan. Het concept van de Zwitserse stationsklok werd ontworpen in 1944 door Hans Hilfiker.

OneMoreThing.nl heeft de twee klokken naast elkaar gezet. Oordeel zelf: Klik voor groot

Firefox komt met strenger beleid voor add-ons

Mozilla wil strenger optreden bij het ontwerp van add-ons binnen browser Firefox. De stichting introduceert daarom het opt-in installeerscherm waarmee voor gebruikers duidelijker moet worden welke add-ons er worden geïnstalleerd binnen de browser.

De huidige regels zorgen voor verwarring aangezien makers van add-ons zelf mogen bepalen welke informatie zij in het toestemmingsscherm plaatsen. Mozilla heeft de nieuwe add-on richtlijnen op zijn blog uiteen gezet en hoopt op dat deze bijdragen aan een veiliger Firefox.

Verkoop iPhone 5 zorgt voor opstootjes

In Duitsland zijn opstootjes uitgebroken in de drukke rijen voor winkels waar als eerste de iPhone 5 werd verkocht. Zo ook in Oberhausen, dat dichtbij de Nederlandse grens ligt. Daar was het donderdagnacht lang onrustig bij een winkelcentrum, meldt de NOS.

Ongeveer 2000 mensen, waaronder ook veel Nederlanders, hadden zich verzameld om als eerste het nieuwe vlaggenschip van Apple wilden bemachtigen.

De drukte in de rij bij het winkelcentrum in Oberhausen: