De productielijnen waren op zaterdag - eerder dan verwacht - alweer operationeel, waardoor de schade meeviel. In eerste instantie stelde Samsung dat de schade weleens 50 miljard won zou kunnen bedragen, bijna 40 miljoen euro. In een verklaring heeft het bedrijf nu laten weten dat de schade 40 miljard won bedraagt (31 miljoen euro).

Door de stroomuitval was onder andere de productie van flashgeheugen- en dram-chips onderbroken, waardoor er bezorgdheid ontstond over de levering van geheugenchips voor apparaten als de Ipod of de Iphone. Het gevolg daarvan was dat de aandelen van Apple vrijdag op de Nasdaq met 3,4 procent daalden naar 131,85 dollar.

Ondanks dat de productie van chips snel weer is voortgezet, zijn veel van de chips onherstelbaar beschadigd door de plotselinge stop van het proces, zo denkt halfgeleideranalist Do Hoon Lee, van Macquarie Securities in Seoul.

Marktonderzoeker Isuppli verwacht dat door de stroomuitval het huidige tekort aan nand-geheugenchips tot tenminste half augustus voortduurt.