Het bod van KPN komt neer op 6,25 euro per aandeel Getronics. Dat is 1,15 euro boven op de slotkoers van vrijdag van 5,10 euro van Getronics. Dat heeft het bedrijf maandagmorgen bekendgemaakt.

KPN denkt dat het door de combinatie met Getronics een sterke positie kan innemen. "KPN zal Getronics' strategie voortzetten om te focussen op de kernactiviteiten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Noord Amerika", zo laat het bedrijf weten.

Met de overname willen de twee bedrijven vanaf 2009 jaarlijks 50 miljoen euro besparen. Het overnamebod van KPN wordt gesteund door de raad van commissarissen en de raad van bestuur van Getronics.

Eerder liepen overnamegesprekken tussen KPN en Getronics op niets uit. De eerste keer werden de gesprekken gevoerd op initiatief van Getronics. De tweede keer staakte KPN de gesprekken omdat KPN alleen belangstelling zou hebben voor een deel van de Nederlandse activiteiten van Getronics.

Onlangs staakte een Amerikaans bedrijf nog onderhandelingen met Getronics. Volgens Het Financieele Dagblad zijn die gesprekken stukgelopen omdat er aan Amerikaanse zijde irritatie was ontstaan over het trage tempo van de onderhandelingen. Ook zouden de Amerikanen vrezen dat Getronics op 29 augustus, als de halfjaarcijfers worden gepresenteerd, met tegenvallende resultaten komt.