Zie.nl combineert uitzendingen van de traditionele tv met opvallende webvideo's die op sites als Google Video en YouTube verschijnen. De site is op dit moment nog in bèta en alleen te bezoeken voor mensen die beschikken over een gebruikersnaam (betatest482) en wachtwoord (preview4s85).

De domeinnaam Zie.nl staat geregistreerd op naam van KPN. Volgens het weblog BlueAce dat zijn lezers dinsdagavond de eerdergenoemde gebruikersnaam en wachtwoord verschafte, is de online tv-gids een project van KPN en de gratis krant DAG (eigendom van KPN en PCM). Volgens de informatie op Zie.nl zelf is de site de digitale tegenhanger van de tv-rubriek in de krant.

Op basis van de informatie die de bezoeker van Zie.nl invult, maakt de site een op de gebruiker toegesneden kijkwolk. "Als je bijvoorbeeld je woonplaats invult, zal binnenkort ook de regionale omroep uit jouw buurt in je kijkwolk verschijnen", zo wordt uitgelegd op de help-pagina. "Je kunt kennis maken met kijkverwanten, eigen kijktips toevoegen en: een eigen tv-pagina aanmaken. Inloggen is dus eigenlijk het starten van je eigen programmablad."

Met behulp van duimpjes die naar boven en naar beneden wijzen, is het mogelijk om programma's in de persoonlijke kijkwolk positief of negatief te beoordelen. Wie wat uitgebreider op een programma of video in wil gaan, kan een reactie van maximaal 800 tekens typen. Zie.nl is van plan om in de toekomst ook fora aan te bieden waar bezoekers over hun favoriete programma's en series kunnen discussiëren.