Aanvankelijk zal de dienst in Nederland, Duitsland en België geïntroduceerd worden, waar KPN als operator toegang heeft tot mobiele netwerken.

Onderhandelingen met Europese contentpartners en fabrikanten van mobiele telefoons zijn al in volle gang, aldus een KPN-woordvoerder tegen Reuters. Eerder deze week verkocht KPN voor miljarden guldens obligaties om licenties voor mobiele netwerken te kunnen kopen.

De al bestaande mobiele technieken die KPN en NTT DoCoMo leveren, zoals i-mode en WAP, zullen bij de nieuwe portal gebruikt worden. I-mode is door NTT ontworpen als dienst waarmee gebruikers onder andere mobiel kunnen internetten, tickets reserveren en SMS-berichten ontvangen.

KPN en NTT hopen met de lancering in 2001 te profiteren van de mogelijkheden van UMTS en GPRS, technologieën voor de volgende generatie mobiele webapparaten.

Ondertussen zit de concurrentie niet stil. Eerder sloten Vodafone AirTouch en Vivendi een overeenkomst om een webportal te bouwen. AOL lanceerde vorige week in samenwerking met The Carphone Warehouse al een mobiele internetportal: Mviva.