"Koninklijke KPN is deze week een mijlpaal gepasseerd", schrijft het telecombedrijf trots in een persbericht. "Door de recente acquisitie van HCCnet werd deze mijlpaal op de consumentenmarkt bereikt."

Samen met de internetactiviteiten in België heeft KPN nu in totaal meer dan 1,2 miljoen internetklanten. Daarmee belandt het nationale telecombedrijf op de zevende plaats in de ranglijst van Europese internetproviders, zoals die is opgesteld door consultancybureau JP Morgan.

KPN is met de merken XS4ALL, Planet Internet, Het Net en HCCnet marktleider in Nederland op de consumentenmarkt. HCCnet, dat 75000 gebruikers heeft, werd afgelopen weekeinde voor 70 procent eigendom van KPN. De overige aandelen zijn in handen van de Hobby Computer Club (HCC).

De zakelijke markt bedient KPN met de Capitol Online, Planet Professional, Euroweb en EUNet."Het is onze ambitie om versneld verder te groeien en een topspeler in Europa te worden", aldus KPN.

De laatste weken hebben zich meer dan 25.000 nieuwe gebruikers per week aangemeld bij de internetdiensten van KPN. Een verdeling per internetaanbieder geeft het bedrijf niet.

Volgens het lijstje van JP Morgan is T-Online van Deutsche Telekom met 4,5 miljoen klanten de grootste ISP van Europa. AOL Europe volgt op korte afstand met 4 miljoen gebruikers. Dan wordt het gat groter, op de derde plaats staat Tin.it, een Italiaanse ISP, met 2,5 miljoen klanten.Eerdere relevante berichten: KPN en HCC willen van HCCnet community maken (29 februari 2000)