Het nieuwe BelPlus-abonnement, dat 19,95 euro per maand kost, gaat op 1 juli in. Het beltegoed bij het BelPlus-abonnement geldt alleen voor gesprekken binnen de eigen regio en kunnen alleen 's avonds of in het weekend worden gebruikt. Per 1 juli zijn de tarieven voor bellen in de regio 's avonds 1,55 cent per minuut en in het weekend 1,04 cent. Rekening houdend met het starttarief betekent dat dat mensen met een BelPlus-abonnement gemiddeld 100 minuten gratis kunnen bellen, stelt KPN.

Voordeelnummers

De nieuwe voordeelnummerregeling – die geldt voor BelPlus en BelBasis – is donderdag al van kracht geworden. Op voordeelnummers buiten de regio stijgt de korting van 10 procent naar 20 procent. De korting op buitenlandse voordeelnummers gaat van 25 naar 30 procent. Mensen met het nieuwe BelPlus-abonnement krijgen daarboven op per 1 juli nog een extra korting van 10 procent (voor internationaal telefoneren en voor bellen buiten de regio).

Regio

Het tarief voor BelPlus-abonnees die 's avonds in de regio bellen, stijgt wel fors. Nu zijn zij nog 1,25 cent per minuut kwijt. Per 1 juli stijgt die prijs naar 1,55 cent per minuut. Dat is ruim boven de 3,5 procent inflatiecorrectie die KPN recent aankondigde. KPN-woordvoerster Caroline Ubachs: "De verklaring hiervoor is dat het huidige BelPlus-abonnement ophoudt te bestaan. Daar staan ook weer allerlei voordelen tegenover – zoals het beltegoed en de kortingen op nummers buiten de regio."