De domeinnaam werd begin dit jaar geregistreerd door Denda. Dit ging overigens met de nodige moeite.

In eerste instantie werd de naam lange tijd geblokkeerd door de Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die alle .nl-domeinnamen uitgeeft en beheert.Telefoongids was volgens de SIDN namelijk een zogeheten generieke term die niet mag worden uitgegeven omdat een dergelijk domein misleidend zou kunnen zijn voor het publiek.

Denda diende hierna een deblokkeringsverzoek in, dat door het College van Beroep werd toegewezen.KPN had al eerder het oog laten vallen op hetzelfde domein en deed diverse – mislukte – pogingen de naam te bemachtigen. Anders dan Denda ging KPN echter niet in beroep, met als gevolg dat het domein uiteindelijk bij Denda terecht kwam. Hierna spande KPN een kort geding aan met als argument dat de naam Telefoongids bij KPN hoort.

Denda zou inbreuk maken op het merkrecht.De rechter heeft dit argument deze week van de tafel geveegd. 'Telefoongids' is volgens de president een algemene term waarop geen merkenrechtelijke bescherming kan berusten.

Denda hoeft de Telefoongids.nl dus niet af te taan aan KPN. Wel moest Denda van de rechter aanpassingen – zoals het kleurgebruik - doen aan de site, zodat er geen verwarring meer met KPN zou kunnen ontstaan.