Daarover hebben KPN, het ministerie van Financiën en Nozema een principeakkoord bereikt. Aandeelhouders van Nozema zijn nu nog de Staat (Financiën), de Publieke Omroep en de Wereldomroep. Voor de overname is KPN bereid 75 miljoen euro betalen. De voorgenomen overname moet nog wel door de aandeelhouders en diverse organen worden goedgekeurd.

In juli had de telecomautoriteit OPTA nog bezwaren tegen het bod van KPN. De OPTA vreesde toen dat KPN teveel macht zou krijgen op de markt voor digitale televisie. Met de overname van Nozema verdubbelt KPN zijn aandeel in Digitenne tot 80 procent.

Om aan de bezwaren van de OPTA tegemoet te komen zal KPN aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) aanbieden om het beheer over de 'mastvoeten' over te dragen aan een onafhankelijke derde partij. "Hierdoor is de toegang van andere marktpartijen tot de masten gewaarborgd", zo stelt KPN.

KPN zegt door deze transactie in staat te zijn sneller digitale televisie via de ether uit te rollen. Dit zou vanaf eind 2006 een alternatief moeten bieden voor de kabel. Bovendien is de toekomst van Nozema verzekerd, aldus KPN. Het telecombedrijf heeft naar eigen zeggen ongeveer 160.000 klanten die digitale televisie van Digitenne afnemen.

Nozema Services is in 1991 opgericht en zendt radio, televisie en andere informatie via de ether uit. De onderneming bouwt en exploiteert analoge en digitale netwerken en levert diensten aan omroepen en telecombedrijven. Bij Nozema werken ongeveer 125 mensen.