Dat heeft de Belgische krant De Tijd dit weekeinde vernomen uit meerdere bronnen. Volgens de krant heeft KPN al een bindend bod uitgebracht op Tele2 België. De waarde van het bedrijf wordt geschat op ongeveer 100 miljoen euro.

Een woordvoerder van KPN wil maandag geen commentaar geven op de berichten.

Tele2 zette zijn Belgische vestiging in de etalage nadat het werd benaderd door KPN. Wie de andere kandidaten zijn die Tele2 België willen overnemen, is niet bekend. Onder de belangstellenden zijn mogelijk het Belgische Telenet en Scarlet.

Tele2 België, waar ook de overgenomen activiteiten van Versatel België onder vallen, biedt breedbandinternet en vaste en mobiele telefonie aan. Voor KPN kan Tele2 België interessant zijn omdat het bedrijf met zijn Belgische dochterbedrijf Base als enige van de drie Belgische mobiele operatoren nog geen breedbandaanbod heeft. Bovendien is Tele2 goed vertegenwoordigd in Wallonië.

De overname zou voor KPN een terugkeer betekenen op de Belgische markt voor vaste telefonie. Eerder verdween KPN daar van de markt na de verkoop van KPN Belgium en het Belgische Planet Internet.

Het Zweedse Tele2 is zich na een periode van sterke geografische groei aan het terugtrekken uit landen waar het onvoldoende schaalgrootte heeft. Na Denemarken, Hongarije, Portugal en Frankrijk is nu België aan de beurt.