De Koninklijke PTT Nederland is royaal op zijn vingers getikt door de Reclame Code Commissie (RCC), het orgaan dat er op toeziet dat bedrijven geen leugentjes verkopen in hun advertenties. En op zo'n leugentje was de KPN betrapt door Ed Mathon. In folders en TV-spotjes toont het voormalige staatsbedrijf mensen die die hartelijk telefoneren dankzij hun ISDN-aansluiting. Meerdere malen is daarbij een Macintosh-computer of beeldscherm te zien. Toen Mathon echter bij de KPN om aansluiting op het ISDN-netwerk vroeg gaf men daar te kennen dat hij 600 piek extra diende te betalen voor een speciaal Mac-modem. Dat is misleidend, meent de RCC, die KPN heeft bevolen niet langer meer de sier te maken met een computer die door zijn producten niet volledig wordt ondersteund.

Mitsubishi Electronics in de Verenigde Staten staakt de productie en verkoop van Alpha-processoren. Aanleiding voor de maatregel is de economische crisis in Azië. Het Japanse concern had al zijn troeven ingezet op de Alpha 21164PC-version, als alternatief voor de Intel-processor voor goedkope computers. Nu Mitsubishi wegvalt zijn er nog maar twee fabrikanten die de Alpha produceren: Digital (nu onderdeel van Compaq) en Samsung. Zij richten zich op de 21164- en 21264-versies die zijn bedoeld voor high-end computers.

[Gecorrigeerd bericht] De aangekondigde interim-release van Windows NT 5.0 (zie NT 5.0: de preview-pre-beta heeft nu ook een naam: PDC. Deze PDC van bèta 2 wordt gezien als het opstapje naar de derde bèta van NT 5.0. Microsoft verwacht dat de interim-release duidelijk kan maken welke kant het bedrijf op wil met zijn serversoftware. Tegelijkertijd hoopt Redmond met de belofte van in elk geval een nieuwe versie ontwikkelaars te lokken naar de conferentie die in oktober in Denver (Colorado, VS) gehouden.

Fans van M2, het kanaal van de muziekzender MTV voor de oudere, rijpere popliefhebber, gaat het Internet op. MTV zal vanaf 3 augustus M2 'live' uitzenden via het World Wide Web alvorens in oktober het station als digitale TV-zender te introduceren. De technische voorzieningen worden geleverd door Viacom (producent van streaming video software) en Internet-provider PSINet.

ESafe Technologies heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn netwerkportier. De Protect Gateway biedt nu in één klap bescherming tegen zowel virussen als vandals. Met de laatste waren kwaadaardige scripts, applets en andere programmaatjes bedoeld die via het Internet op een netwerk kunnen binnendringen. De nieuwe firewall kan naast bekende plaaggeesten ook nog niet gesignaleerde vandalen buiten de deur houden. Verder kan een systeembeheerder de beschermmuur gebruiken om spam, cookies en ongewenste websites tegenhouden op basis van specifieke woorden. Bij eSafe Technologies in IJsselstein hebben ze alle details.