Dit heeft de Haagse voorzieningenrechter vrijdag bepaald in een door Brein aangespannen geding, zo meldt de stichting.

Aanleiding voor de zaak was het feit dat KPN weigerde de volgens Brein illegale site Dutchtorrent.org af te sluiten en de naam en het adres van de KPN-abonnee die de server hostte over te dragen.

De voorzieningenrechter heeft Brein echter in het gelijk gesteld en bepaald dat KPN deze gegevens alsnog aan Brein moet overhandigen.

Stichting Brein zal de eigenaar van Dutchtorrent.org nu sommeren op zwart te blijven en een flinke schadevergoeding eisen.

Eerder al was de site 'wegen technische problemen' van het web gehaald. Volgens Brein was in het forum echter aangekondigd terug te komen 'zodra de breinstorm over is'.

Poep

Volgens Tim Kuik, directeur van Brein, waanden de beheerders van Dutchtorrent.org zich bij KPN veilig omdat deze provider volgens hen 'poept op de bevelbriefjes van Brein'. "Dat is dan met dit vonnis over", aldus Kuik.

"Brein sloot vorig jaar 115 illegale sites met 1,5 miljoen gebruikers. Als een illegale site niet aan de Brein sommaties voldoet dan eisen wij afsluiting van de site. Daarnaast eisen wij ook afgifte van de naam en het adres van de betreffende klant als we die niet zelf kunnen vinden", licht Kuik toe.