KPN was niet geïnteresseerd in de andere activiteiten van O2, zo stelt het telecombedrijf in een persverklaring. KPN (E-Plus) en O2 zijn beide actief op de Duitse mobiele-telecommarkt.

The Sunday Times meldde dit weekeinde dat KPN met Deutsche Telekom heeft overlegd over een eventuele overname van O2. Door onenigheid over het bod liepen de plannen op niets uit. KPN bevestigt de onderhandelingen nu. "De gesprekken met Deutsche Telekom, die een verkennend karakter hadden, zijn recentelijk beëindigd."

KPN zegt marktaandeel te willen winnen in Duitsland met een nieuwe strategie. "Het doel is om de organische groei te versnellen middels een toegespitste 'multibrand'-strategie vergelijkbaar met de strategie in België." In België is KPN-dochter Base erg succesvol.

Volgens The Sunday Times bestaat er wel de mogelijkheid dat KPN en Deutsche Telekom de onderhandelingen nieuw leven inblazen. KPN lijkt die mogelijkheid in het persbericht niet helemaal uit te sluiten. Het telecombedrijf schrijft immers dat er 'op dit moment' geen plannen bestaan voor een overname van O2.