Na het ingeven van net- en abonneenummer verschijnen op de website zoekopnummer.ath.cx de bijbehorende naam- en adresgegevens, zo ontdekte FEMDeDag.

KPN Telecom verkoopt een vorm van deze 'omgekeerde zoekservice' aan bedrijven. De bestanden kunnen worden gekoppeld aan de dienst nummerweergave. Dat is handig voor bijvoorbeeld een helpdesk. De medewerker krijgt dan meteen de naam en het adres van de klant die belt op het scherm. Dat bespaart een hoop zoekwerk en intikken van gegevens.

De CD Foongids en de online telefoongids bieden die functie uit privacyoverwegingen niet, zegt KPN. Toch blijkt het schijfje steeds weer kraakbaar. KPN wil dat graag voorkomen en voorziet de CD bij iedere uitgave van een verbeterde beveiliging. "We gaan gewoon mee met de ontwikkeling. Helemaal voorkomen kun je die inbraken nooit", zegt KPN-woordvoerder Michel Hueber in een reactie.

KPN is op de hoogte van de door FEMDeDag gespotte site. Juristen van het telecombedrijf pogen de site zo snel mogelijk van het web te krijgen. "Onze juristen zijn continu aan het werk om schendingen van onze rechten op te sporen en te vervolgen."Eerdere relevante berichten: KPN moet abonneegegevens leveren aan Denda (08 november 1999) KPN mag maximaal 0,5 cent per abonneegegeven vragen (30 september 1999)