Na anderhalve maand leuren met BASE zet KPN het verkoopproces weer stop. Omdat de biedingen van geïnteresseerde partijen “tegen vielen", meldt KPN.

Beide dochters blijven

Eerder werd bekend dat de Persgroep, maar ook Telenet en verschillende investeringsmaatschappijen BASE wel wilden overnemen. Maar KPN vindt de biedingen onder de maat, het wil alleen BASE verkopen “voor de juiste prijs".

Eerder was een poging om de Duitse dochter E-Plus aan Telefonica te verkopen ook al niet sucsesvol. KPN wilde van zijn dochter af om zij eigen financiële positie te versterken. Hoe KPN nu aan geld komt is nog niet bekend, maar het bedrijf stelt dat het "gecommitteerd blijft aan de handhaving van een prudent financieel raamwerk".

Coup van America Movil

Maar KPN's nieuwe Mexicaanse grootaandeelhouder America Movil wil juist dat KPN zijn Duitse en Belgische operators handhaaft, omdat de latijns-Amerikaanse telecomgigant in zo veel mogelijk Europese landen actief wil zijn. Het is niet bekend of druk van America Movil op KPN een rol heeft gespeeld in het staken van de BASE-verkoop.