De Creative Commons-licentie van de OpenStreetMap-data verplicht dat bij hergebruik altijd de bron moet worden vermeld. Ook moeten eventuele wijzigingen in het kaartmateriaal onder dezelfde licentie worden gepubliceerd.

KPN-woordvoerder Stefan Simons bevestigt dat Hi's WaarZitWie-dienst de geografische gegevens van OpenStreetMap (OSM) gebruikt. Hij kan nog niet zeggen waarom de bronvermelding ontbreekt. "Maar het is geen onwil. We zijn er nog over aan het praten."

Volgens Simons verschijnt de bronvermelding binnenkort op de site van WaarZitWie. Die op de mobiele applicatie zelf volgt in januari.

Positief

OSM-woordvoerder Stefan de Konink meldt te hebben overlegd met het telecombedrijf over de kwestie. Het project noemde de actie van KPN op de OSM-weblog onder het kopje 'OpenStreetPlagiaat'. Maar De Konink is inmiddels 'positief' over de houding van KPN.

Hi's WaarZitWie laat gebruikers hun locatie delen via een Java-applicatie op hun mobieltje. De locaties worden getoond op een online kaart van OpenStreetMap. Met behulp toegevoegde gegevens door vrijwilligers en gedoneerde data van het kaartenbedrijf AND is een gratis wegenkaart van Nederland ontstaan.