De nieuwe dienst is vooral gericht op het streamen van muziek. "De meeste apparatuur zal er in de toekomst op gericht zijn dat we constant online zijn. Het streamen van muziek wordt daardoor belangrijker dan downloaden", vertelt KPN-woordvoerster Caroline Ubachs desgevraagd.

Gebruikers kunnen voor zeven euro per maand een abonnement afsluiten waarmee ze onbeperkt muziek kunnen beluisteren. Het downloaden van muziekbestanden kan ook. Prijzen daarvoor starten vanaf 0,79 euro voor losse nummers en 6,50 euro voor hele albums.

De huidige muziekdienst van Planet, Music Stream, zal per 1 november worden opgeheven, bevestigt Ubachs. Hierover krijgen alle gebruikers nog persoonlijk bericht. Hoeveel gebruikers de dienst op dit moment telt, wil KPN niet zeggen.

Het nieuwe Planet Music wordt aangeboden in een samenwerking met Aim4music. KPN stopt daardoor met de samenwerking met OD2, die de muziek voor de huidige Music Stream-dienst levert. "Aim4music is een Nederlandse partij en dat is voor een streamingdienst wel zo gemakkelijk", aldus Ubachs.

Planet Music is overigens alleen te gebruiken met de browser Internet Explorer. Andere browsers worden geweigerd. "Wij hebben bewust voor IE gekozen omdat dit nog altijd de meest gebruikte browser is", aldus de KPN-zegsvrouw. "Bovendien gebruiken we de kopieerbeveiliging van Microsoft en die werkt het beste met Internet Explorer."