Volgens de Britse zakenkrant is het nog een kwestie van details voordat KPN naar buiten zal treden met een plan om via een zogeheten claimemissie van 5 tot 5,5 miljard euro op te halen. Het geld is nodig om een deel van de enorme schuldenlast van ruim 23 miljard euro af te lossen. Marinus Potman, woordvoerder van KPN, wil het bericht in de Financial Times niet bevestigen. "De Financial Times is blijkbaar verder in de planning dan wij." Hij voegt daaraan toe dat KPN nog altijd 'alle mogelijkheden onderzoekt'.

Raad van Commissarissen

Gisteren maakte KPN nabeurs bekend dat twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) zich met de dagelijkse gang van zaken zullen gaan bezighouden. Het gaat om de commissarissen Anton Risseeuw en Dougly Eustace.Risseeuw, de vroegere bestuursvoorzitter van Getronics, zal adviseren over mogelijke samenwerkingsverbanden met andere telecombedrijven, terwijl Eustace (ex-Philips) adviezen zal uitbrengen over de schuldreductie en het afstoten van bedrijfsonderdelen.Volgens Potman is het ingrijpen van de Raad van Commissarissen geen motie van wantrouwen tegen de Raad van Bestuur. "Vroeger was de situatie zo dat de Raad van Commissarissen tien keer per jaar bijeen kwam. Maar door de recente ontwikkelingen gebeurt het regelmatig dat de RvC twee keer per week bij elkaar komt. Met deze stap wordt die ontwikkeling geformaliseerd."

Beurs

Op de beurs blijft het aandeel KPN dalen. Rond het middaguur stond het aandeel op 6,63 euro, 54 eurocent (7,5 procent) lager dan de slotkoers van gisteren. Sinds 29 mei is de koers van het aandeel met meer dan de helft gedaald. Er was geen enkele dag dat het aandeel steeg.