Dat meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd op basis van meerdere anonieme bronnen. Er zouden zich inmiddels al verscheidene kopers hebben aangemeld, waaronder Telenet.

Het breedbandnetwerk, voorheen van Tele2/Versatel, werd door KPN in 2007 gekocht voor 95 miljoen euro. Dat betekende voor KPN een terugkeer op de Belgische breedbandmarkt nadat het in 2002 zijn activiteiten had verkocht aan Scarlet. Scarlet België is inmiddels gedeeltelijk opgeslokt door Belgacom, de ex-staatsmonopolist.

Scheepbouwer

Begin dit jaar hekelde KPN-topman Ad Scheepbouwer het telecomlandschap in België. Hij dreigde verdere investeringen op te schorten en meldde 'teleurgesteld' te zijn in de vooruitzichten van de Belgische breedbandmarkt omdat 'de liberalisering is gestokt'.

KPN heeft meer succes op de mobiele markt met zijn operator BASE, alhoewel het ook daar moet opboksen tegen de dominante Belgacom-dochter Proximus. KPN was dan ook verheugd toen de Belgische marktwaakhond dit voorjaar Proximus een recordboete van ruim 66 miljoen euro oplegde wegens 'machtsmisbruik'.

KPN wil niet reageren op de 'speculaties' van De Tijd.