Telecombedrijf KPN kondigt een nieuwe strategie aan na de bekendmaking van zijn jaarcijfers. Het bedrijf gaat zoals bekend de komende twee jaar nog eens 1500 tot 2000 arbeidsplaatsen schrappen. Dit gebeurt over de volle breedte van het bedrijf. De reden? "Een vereenvoudiging van het bedrijf", aldus KPN in de perspresentatie van de cijfers over 2013.

'Legacy aanpakken'

Deze vereenvoudiging slaat niet alleen op het aanbod van producten, ook de IT-processen zijn te gecompliceerd geworden. "We grijpen de komende periode ook aan om de legacy bij onze IT-processen te verwijderen. De legacy van de IT en daardoor ook bij de productmanagement is te complex. Dit is onderdeel van de vereenvoudiging van het bedrijf. Een programma waar we nu al eventjes mee bezig zijn", legt KPN-woordvoerder Ward Snijders uit.

KPN gaat daarom de komende tijd producten, klantprocessen, netwerken en IT-systemen vereenvoudigen. Volgens KPN-topman Eelco Blok is het gevolg van deze strategie dat het bedrijf kleiner wordt en er dus ook arbeidsplaatsen verloren gaan. Snijders: "Er is geen enkele tak van het bedrijf die daarbij het hardst wordt getroffen. De arbeidsplaatsen die verloren gaan zijn over de volle breedte van het bedrijf. Dus van het hoofdkantoor tot aan de backoffice."

Lees ook: Opnieuw ontslagronde bij verliesmakend KPN