Het gaat om de PacketShaper 900 en 900 Lite die de versneller naar bijkantoren en het mkb moet brengen. Net als de andere WAN-versnellers regelt de PS 900 het verkeer van applicaties over het netwerk, en moet het ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een print-opdracht niet voor een snelheidsvermindering zorgt van de database. Packeteer claimt dat de PS zeshonderd applicaties uit zichzelf herkend.

Vergeleken met zijn grote broers (die lopen tot aan de PS 10000) behoudt de 900-serie dezelfde software en functies, en is ingeleverd op snelheid en capaciteit, zo zegt Tim Hoefsloot, regiomanager voor Packeteer Noord Europa. "Die ligt voor de 900 op een doorvoer van 2 Mb per seconde, waar de 10000 een Gb per seconde haalt", zo zegt hij. Overigens worden de PS 10000 kastjes op termijn uitgerust met Cavium chips, wat de snelheid flink ten goede moet komen.

Het verschil tussen de 900 en 900 Lite zit op zijn beurt in de rapportage. De Lite heeft geen response time monitoring, en verschaft op die manier een oppervlakkig overzicht van het verkeer vergeleken met de gewone 900, aldus Hoefsloot.

De PacketShaper 900 heeft van Packeteer een adviesprijs meegekregen van 3250 dollar, de Lite editie kost duizend dollar minder. Bron: Techworld