Het betreft het Yannan-forum (een site die vooral populair was bij intellectuelen en burgerrechtenactivisten) en twee websites uit Binnen-Mongolië.

Op het Yannan-forum staat nu een boodschap dat de site is gesloten voor een 'schoonmaak', zo meldt persbureau AFP. Op het forum stonden berichten over conflicten tussen de Chinese bevolking en de autoriteiten.

Op de twee sites uit Binnen-Mongolië werd geklaagd over de manier waarop de Chinese televisie Genghis Khan afbeeldde: als een muis met een varkenssnuit. Khan was de stichter van het Mongoolse rijk. In Mongolië wordt Khan nog altijd als een held vereerd.

De Franse organisatie Verslaggevers zonder grenzen (RSF) hekelt de manier waarop de Chinese autoriteiten minderheden onderdrukken. Een van de twee sites uit Binnen-Mongolië, Monhgal.com, is maandag heropend. De beheerders hebben beloofd geen 'separatistische' informatie meer te plaatsen.

Eind september scherpten de Chinese autoriteiten de regels voor internet aan. Internetnieuws dat kan leiden tot sociale onrust, is in China niet toegestaan.