Mike Torres, manager bij MSN Spaces, heeft op zijn weblog een bericht geplaatst waarin hij uitlegt waarom Microsoft niet de term rss maar 'web feeds' gebruikt.

Volgens Torres bestaat er een verschil tussen web feeds en de rss-technologie, die zeer populair is onder webloggers en nieuwssites. Microsoft bouwt deze functie in zijn nieuwe Internet Explorer 7 die wordt meegeleverd in Windows Vista.

Volgens critici probeert Microsoft rss om te vormen tot een eigen merk. "Of je het nu leuk vindt of niet, Microsoft, de technologie heet gewoon rss", aldus Dave Winer van Userland Software. "Microsoft en Google moeten niet rotzooien met het merk (rss) omdat het groter is dan zijzelf", aldus analist Richard McManus.

Volgens Torres doet MSN echter niets bijzonders. "Firefox noemt de rss-feeds 'live bookmarks' en Newsgator Online en Bloglines noemen het 'feeds'."

De hele discussie is op 2 augustus op gang gekomen toen Jane Kim, een rss-manager voor Internet Explorer, in een bericht schreef dat Microsoft rss in de eerste b├Ętaversie van Windows Vista 'web feeds' gaat noemen.

Google kondigde onlangs aan dat het rss-functies in Google News heeft ingebouwd. De zoekmachine gebruikt daarvoor de term 'feeds'.