Dat meldt SAP in een persbericht. De bedoeling is dat Europese universitair afgestudeerden het platform kunnen inzetten om hun carrière een impuls te geven. De aanleiding voor de oprichting van Academy Cube was de grote jeugdwerkloosheid in Zuid-Europese landen.

Het cloudplatform zou veel potentie hebben, omdat er volgens Kroes en Snabe op de Europese markt een tekort is aan IT-specialisten. Ze wijzen daarbij naar cijfers van de Europese Commissie, die voorspelt dat het tekort aan hoger opgeleiden leidt tot 700.000 onvervulde IT- en telecombanen in 2015. Tegelijkertijd zouden jonge talenten echter onvoldoende in contact komen en matchen met de vraagzijde.

E-learning

Academy Cube wil ruwe diamanten op de juiste wijze polijsten, aan de hand van e-learning. Het zegt zo'n 100.000 jonge IT'ers uit te willen rusten met exact de vaardigheden waar de IT-sector naar op zoek is.

Ook komen er vacatures en profielen van bedrijven en organisaties op de site te staan. Het roept bedrijven, universiteiten en arbeidsbureaus op om deel te nemen aan het platform, of aan 'gelijksoortige initiatieven'.

'Industry 4.0'

Het platform moet tevens 'Industry 4.0' realiseren, een trend waarin de maakindustrie zijn bedrijfsprocessen volledig digitaal inricht. Binnen die ontwikkeling zou het nog ontbreken aan werknemers die 'niet alleen verstand hebben van manufacturing, maar ook goede IT-kennis hebben'.

Academy Cube start met vier complete cursusplannen en twaalf cursussen voor Industry 4.0. Het doel is om het aantal cursusplannen halverwege dit jaar uit te breiden naar vijftig. Naast deze cursussen biedt de Academy Cube ook virtuele lessen, trainingen door instructeurs en online ruimtes voor 'collaborative learning'.