Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een onderzoek van Stichting Mijn Kind Online (een initiatief van KPN), uitgevoerd door de Rutgers Nisso Groep. Het onderzoek is gehouden onder elfduizend jongeren. Van de jongens heeft 82 procent de afgelopen zes maanden online geflirt, bij meisjes is dat 73 procent. Sites die de jongeren daarbij gebruiken zijn onder andere Sugababes en Superdudes.

Van de meisjes heeft 20 procent het afgelopen jaar aan cyberseks gedaan. Bij jongens is dat 25 procent. Van deze jongeren heeft 57 procent van de jongens vervolgens een offline afspraak gemaakt. Bij meisjes is dat 42 procent.

Het merendeel van de ondervraagden heeft online vragen ontvangen met betrekking tot het uiterlijk, zoals 'heb je grote borsten?'. Daarnaast krijgen de jongeren het verzoek kleding uit te trekken voor de webcam, het gaat daarbij om 40 procent van de jongens en 57 procent van de meisjes. Het merendeel gaat echter niet in op dergelijke verzoeken.

Jongeren moeten internet bewuster gebruiken, concluderen de onderzoekers. Voorlichting richting ouders speelt hierbij een belangrijke rol.