Ongeveer 15.000 adsl-abonnees – een kwart van het totaal – hebben de afgelopen anderhalve maand met enige regelmaat naar een van de zes aangeboden tv-zenders gekeken. De test was alleen toegankelijk voor klanten van adsl die Basic-, Fast- of Power-aansluiting hadden.

"Mensen met een Lite-abonnement konden er ook wel naartoe surfen, maar die zagen niet zoveel", aldus Edith Mastenbroek van XS4ALL. De tv-beelden waren alleen voor mensen met een snelle verbinding en computer te bekijken.

Of XS4ALL met het aanbieden van tv-zenders doorgaat, is nog onduidelijk. "We gaan nu eerst de resultaten van de proef analyseren. Aan de hand daarvan bepalen we of we doorgaan", aldus Mastenbroek. "Heel veel gebruikers hebben een enquêteformulier ingevuld. Wat de uitkomsten zijn weten we niet. Er is wel gretig gebruik gemaakt van de dienst."

Bezoekers konden kiezen uit National Geographic Channel, videoclipzender MCM2, muziekzender Mezzo, Fashion TV, Travel Channel en de erotische zender XXL. Hoe de verschillende zenders zijn bekeken, is ook nog niet bekend. Mastenbroek: "Het erotische kanaal is ongetwijfeld goed bekeken 's nachts."