De internetveiling zag in het tweede kwartaal zijn omzet stijgen tot 1,09 miljard dollar. Dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet is, net als de winst, hoger dan analisten hadden verwacht.

De winst steeg namelijk met 53 procent van 190,4 miljoen tot 291,6 miljoen dollar. Dat komt neer op 21 dollarcent per aandeel. Analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van 18 dollarcent.

Volgens eBay-directeur Meg Whitman ging het vooral in de Verenigde Staten en Duitsland voor de wind. Verder heeft het betalingssysteem Paypal ook bijgedragen aan de positieve cijfers. Paypal zag het aantal gebruikers in het afgelopen kwartaal met 56 procent stijgen tot bijna 79 miljoen. Via Paypal werd in totaal voor 6,5 miljard dollar aan transacties verwerkt. Dat is 49 procent meer dan een jaar eerder.

Overigens kondigde Whitman aan dat eBay werkt aan een nieuw systeem dat fraude bij Paypal moet tegengaan. Ook is een nieuwe productzoekmachine ontwikkeld, getiteld Magellan. "Dit nieuwe zoeksysteem is nodig omdat het aantal aangeboden producten op eBay toeneemt en het bedrijf het makkelijker wil maken voor kopers om te vinden wat ze zoeken", aldus Whitman. Een testversie van Magellan is te vinden op http://pages.ebay.com/Magellan/welcome.html.

Verwachtingen

Vanwege de positieve cijfers heeft de internetveiling, die dit jaar zijn tienjarige bestaan viert, zijn verwachting voor het hele jaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te kunnen behalen van rond de 4,4 miljard dollar. In het derde kwartaal wordt een omzet verwacht tussen de 1,045 miljard en 1,07 miljard dollar (18 cent per aandeel).