Het jaar daarvoor behaalde Apple een winst van 565 miljoen dollar. The Associated Press meldt dat Apple in de laatste maanden van 2006 een recordaantal van 21 miljoen Ipods verkocht heeft, 50 procent meer dan in dezelfde periode van het jaar ervoor. De dividenduitkering per aandeel komt daarmee op 1,14 dollar.

De totale omzet van Apple bedroeg 7,1 miljard dollar. Het jaar daarvoor behaalde Apple een omzet van 5,7 miljard. Dit betekent een groei van 24,5 procent. De verkopen van de Ipod waren verantwoordelijk voor een omzet van 3,43 miljard dollar.

De voorspellingen van analisten waren dat Apple een omzet zou behalen van 6,42 miljard dollar.

Voor het tweede kwartaal van het eerstvolgende boekjaar voorspelt Apple zelf een iets minder grote groei. Analisten nemen de voorspellingen van Apple echter met een korreltje zout. "De vorige keer was de groei 16 procent hoger dan hun eigen voorspelling", aldus Gene Munster, analist bij Piper Jaffray.

Ondanks dat Apple inmiddels zwaar onder vuur ligt vanwege het antedateringsschandaal, lijkt dit de cijfers van Apple niet te deren. Zo zou Apple-topman Steve Jobs in 2001 7,5 miljoen opties gekregen hebben zonder dat het bestuur daar toestemming voor had gegeven.

Ook heeft Cisco inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen Apple, wegens het gebruik van de door Cisco gepatenteerde naam Iphone. Op deze beschuldigingen wordt aan de kant van Apple echter laconiek gereageerd. Zo noemde Tim Cook van Apple de rechtszaak 'silly ' en liet aan een analist weten ervan overtuigd te zijn dat Apple de zaak zal winnen.