Google sloot het derde kwartaal af met een omzet van 2,69 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 1,58 miljard dollar. Als de commissie die Google betaalt aan advertenties niet wordt meegerekend, bedraagt de omzet 1,87 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op 1,82 miljard dollar.

Ook viel de winst hoger uit dan verwacht. Google boekte een winst van 733,4 miljoen dollar, oftewel 2,36 dollar per aandeel. In dezelfde periode van 2005 bedroeg de winst nog 381,2 miljoen dollar (1,32 dollar per aandeel).

Volgens Google-directeur Eric Schmidt doet Google het opvallend goed buiten de Verenigde Staten. Maar liefst 44 procent van de omzet is afkomstig van landen buiten de VS. Met name doet Google het goed in Engeland, Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk, Canada, Australië, India en Brazilië, aldus Schmidt.

Volgens de Google-topman is het gebruik van Google is sterk toegenomen door de verbeterde zoekdiensten, de advertentiemogelijkheden en de ontwikkeling van nieuwe diensten die los staan van de zoekmachine.

Onlangs kondigde Google nog aan dat het Youtube voor 1,3 miljard euro wil overnemen. De deal met Youtube is nog niet in deze kwartaalcijfers verwerkt. De overname van de videosite wordt waarschijnlijk eind dit jaar afgerond.

Schmidt is overigens niet bang dat hij problemen met auteursrechten krijgt door de overname van Youtube. "We houden ons strikt aan de auteursrechtenwet en Youtube zal daarbij geen uitzondering zijn", aldus Schmidt.

Het aandeel van Google eindigde donderdag op de Amerikaanse Nasdaq met een winst van 1,6 procent op 426,6 dollar.