McKinnon is in afwachting van zijn uitlevering naar de Verenigde Staten. De VS willen de Brit berechten omdat hij tussen februari 2001 en maart 2002 heeft ingebroken op diverse Amerikaanse netwerken. Het ging daarbij onder meer om de systemen van de NASA, het Amerikaanse leger en het ministerie van Defensie.

Hoewel McKinnon zich met hand en tand tegen uitlevering aan de VS heeft verzet, oordeelden het Britse Hogerhuis en het Europese Hof van Justitie dat er geen juridische obstakels zijn voor een berechting in Amerika. Dat McKinnon lijdt aan het syndroom van Asperger weerhoudt de Britse regering er evenmin van om de hacker te willen uitleveren.

Twintig leden van het Britse Lagerhuis trekken zich het lot van McKinnon aan, zo meldt BBC News. Zij vinden dat hij een door de VS opgelegde celstraf in een Britse gevangenis zou moeten kunnen volbrengen. Voordat de Britse minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith de hacker uitlevert, moeten er eerst garanties komen dat de Amerikanen McKinnon na zijn rechtszaak terugsturen naar het Verenigd Koninkrijk, vinden zij.

De parlementariërs wijzen erop dat Nederland en Israel regelmatig verzoeken indienen om landgenoten met lichamelijke of psychische problemen hun straf in eigen land te laten uitzitten.