Ondanks een dominantie van Windows Mobile meldt het Engelse Symbian dat het in het derde kwartaal van dit jaar een groei in de omzet zag van 30 procent. In totaal verkocht het bedrijf 20,4 miljoen licenties op nieuwe smartphones, goed voor 76,4 miljoen euro.

Sun kende een omzetgroei over het laatste kwartaal van één procent, tot 3,189 miljard dollar. Het bedrijf houdt hiervan zo'n 89 miljoen dollar over en zegt nog ruim vijf miljard in kas te hebben.

Ook Western Digital ziet de toekomst zonnig tegemoet, want de verkoop van harde schijven nam met 29 procent toe. Dat is goed voor een omzetgroei van 37 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Van media- en randapparatuur hoeft het bedrijf het niet te hebben, want van 1,766 miljard dollar omzet was slechts 40 miljoen uit die hoek afkomstig. De rest verdient de onderneming met de verkoop van schijven.

Tot slot meldt ook EDS, dat eerder nog massaal mensen moest ontslaan, betere cijfers. Het bedrijf zegt het laatste kwartaal 225 miljoen dollar te hebben verdiend, een groei van ruim 75 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet steeg slechts met zes procent tot 5,1 miljard dollar.