De site, die duidelijk flink geleend heeft van Facebook's uiterlijk, doet de aanklacht uit voorzorg. Facebook heeft gedreigd Lamebook aan te klagen voor copyrightschending, iets dat het het sociale netwerk lijkt te doen met vrijwel alle domeinnamen die enigszins mee lijken te liften op het succes van Facebook. De sites Faceporn en Teachbook gingen Lamebook al voor wat betreft juridische aanvaring met Facebook.

De makers van Lamebook kiezen liever voor de aanval, zo ontdekte TechCrunch. Hiermee wil het bedrijf de rechter bewegen op voorhand te beslissen dat de site Lamebook geen inbreuk maakt op de rechten van Facebook.

'Het is een parodie'

Facebook sommeerde Lamebook afgelopen maart de handdoek in de ring te gooien. De naam moet veranderen en de vormgeving van de website moet radicaal anders. In de maanden daarna volgden nog meer sommaties met het dreigement het geschil voor de rechter uit te vechten.

Lamebook pareert de dreigementen door vol te houden een parodie op Facebook neer te zetten. De Amerikaanse wet staat parodi├źn toe, en ziet in het maken daarvan dan ook geen inbreuk op het merkenrecht.

Zegevieren

Tegenover TechCrunch laat Facebook weten dat er "maanden van amicale samenwerking" zijn geweest waarin is geprobeerd het probleem op te lossen. Nu heeft Lamebook inderdaad gekozen voor de juridische weg, aldus de aangeklaagde firma. "We vertrouwen op onze positie en geloven dat we in de rechtszaal zullen zegevieren."