KPN en dochter XS4All kampen maandagochtend met een storing. Het zou gaan om problemen met de levering van internet en diverse daaraan gekoppelde diensten. Gevolg is dat klanten verspreid door het land ook problemen kunnen ondervinden met onder meer internetbellen en interactieve televisie, meldt AlleStoringen.nl.

De provider bevestigt de storing en zoekt momenteel naar een oplossing. “Het klopt dat er problemen zijn met internet. We hebben die storingsmelding rond 08.30 uur ontvangen en zijn momenteel nog druk bezig met precies uitzoeken wat er aan de hand is. Dat is op dit moment nog niet duidelijk", meldt woordvoerster Marianne Zwart aan Webwereld.

Update 10.08 uur: Beide providers maken inmiddels melding van de internetstoring op de eigen website. In het geval van KPN gaat het daarbij om een storing in meerdere regio's.

XS4All maakt tot dusver enkel melding van problemen in het centrum van Delft: "Het betreft hierbij: Internet van XS4ALL, Business DSL en ADSL van KPN." De provider werkt aan een oplossing en adviseert klanten om de modem uit- en aan te zetten om weer verbinding te kunnen maken.