In een aandeelhoudersvergadering sprak Ellison zijn verbazing uit over de bewondering die iedereen heeft voor Salesforce.com. "We denken dat Salesforce.com een fantastische onderliggende technologie heeft, maar in feite draait alles wat ze hebben op een Oracle-database."

Ellisson zei dit in reactie op een aandeelhouder die vroeg hoe de Oracle-topman aankijkt tegen concurrenten die cloud computing aanbieden. Volgens Ellison zou Salesforce.com echter nergens zijn zonder de Oracle-power onder de moterkap. "Niet alleen de database is van ons. Daarbovenop bouwen ze applicaties met behulp van... Oracle middleware. O, mijn god."

Ellison en Benioff: niet de beste vrienden

Naar verluidt zijn Ellison en Salesforce-ceo Marc Benioff niet de beste vrienden. Ellison was een vroege investeerder bij Salesforce en zat in de board, maar verliet het bedrijf na een ruzie met Benioff.

Ellison, nooit verlegen om een sneer, had nog meer weinig vleiende woorden over voor Salesforce.com. "Laten we naar hun technologie kijken. Ze kopen computers. Ze huren een ruimte. Uh, ze stoppen computers in de kamer. Ze kopen electriteit en sluiten alles aan. Dan kopen ze een Oracle-database, en dan kopen ze Oracle-middleware om applicaties te bouwen. Oh, pardon, dan ontwikkelen ze nog een piepklein Salesforce applicatietje dat maar weinig voorstelt. Het grootste deel van de technologie achter Salesforce.com is van ons."

Ellison moet niks van de cloud hebben

Het is niet de eerste keer dat Ellison cloud computing een veeg uit de pan geeft. Laatst kraakte Larry Ellison tijdens een podiuminterview op hilarische wijze de hype rond de cloud af.