“Oracle heeft zojuist mijn keynote afgezegd", zegt Benioff in een verklaring. “Sorry Larry, maar de cloud kan niet worden gestopt." De grote voorman van Salesforce.com houdt nu zijn toespraak in het St. Regis Hotel, tegenover het Moscone Center waar Oracle zijn grote conferentie houdt.

Tegen de New York Times zegt Benioff dat zijn toespraak mogelijk is geschrapt omdat Larry Ellison een maar matig ontvangen openingstoespraak heeft gehouden afgelopen zondag. “Larry was niet voorbereid", zegt Benioff. “De toespraak is neergesabeld in blogs en op Twitter. Er waren zorgen dat wij een betere presentatie zouden geven. Je hebt liever niet iemand in je huis die betere grapjes kan vertellen dan jij."

'Niet geschrapt, maar verplaatst'

De Times wijst op een verklaring van Oracle waarin wordt gesteld dat het de presentatie niet heeft geschrapt, maar besloten heeft de sessie te verplaatsen van woensdag naar donderdag. “Vanwege de overstelpende aandacht voor Oracle OpenWorld moesten we enkele sessies verplaatsen", is het officiële standpunt van Oracle.

Benioff zegt echter donderdagochtend niet te kunnen en de Times merkt daarbij op dat de conferentie woensdagavond een concert op de agenda heeft met Sting en Tom Petty, dat waarschijnlijk tot in de kleine uurtjes duurt en de belangstelling voor een keynote op de vroege ochtend niet bevordert.

Ego's al eerder geclasht

Het is niet de eerste keer dat Benioff en Ellison op OpenWorld met elkaar overhoop liggen. Vorig jaar gingen beiden openlijk rollebollend over het podium, vooral over het begrip 'cloud'. Beide ego's smeten in hun keynote met modder naar elkaar. Mogelijk zag Ellison dit keer de bui al hangen.